Pušinis elis
Sezoninis alus. Verdamas tik pavasarį.
Kodėl pušis?
Smalsiausiems atsakymo siūlome paieškoti straipsnyje „Pušis tradicinėje lietuvių kultūroje“
Style Information
Recipe Type:
All Grain
Category:
Elis
Type:
Ale
Grains & Extracts
Name | Amount | Notes |
---|---|---|
Bazinis, Maltosa | 5 kg. | |
Karamelinis, Maltosa | 0,5 kg. | |
Skrudinti miežiai, 1000 EBC | 50 gr. |
Hops
Name | Amount | Alpha Acid % | AAU | Time | Notes |
---|---|---|---|---|---|
Columbus | 30 g. | 17% | 510 | 30 | |
Columbus | 20 g. | 17% | 340 | 0 | sausas apyniavimas |
Adjuncts
Name | Type | Use | Amount | Time | Notes |
---|---|---|---|---|---|
Pušų ūgliai | Herb | Boil | 400 gr. | 30 min. | |
Pušų ūgliai | Herb | Secondary | 200 gr. | nevirta |
Yeasts
Name | Amount | Notes |
---|---|---|
Windsor | 50 gr. |
Boil
Amount:
10
Water Description:
Time:
30 minutes
Target Batch Size:
26
Fermentation
Step Time | Temperature | Container |
Additions
|
Notes | |
---|---|---|---|---|---|
2014.05.05 | kambario | Fermentacijos indas (26 litrai) |
|
Pirminė fermentacija | |
Po savaitės | kambario | Fermentacijos indas |
|
Antrinė fermentacija | |
2014.05.19 | kambario | 25 litrai |
|
Brandinimas buteliuose šiltai |
Profile
Actual ABV:
7.00%