Pušinio BAZĖ ir kiti experimentai / 4,98%
Ruošiamės naujam sezonui! Tobulinama bazė Pušiniam alui.
Ir eksperimentuojama su prieskoniais – čili ir kava!
Pradžia – 2015 04 15
Išpilstyta – 2015 05 02
Pirmasis ragavimas (2015 05 25)
– KAVA. Jaučiamas švelnus kavos aromatas ir skonis. Skonis išryškėja truputį vėliau. Renatos komentaras: „Gal per mažai kavos dėjom??“ Įdomu, koks bus skonis po 2 savaičių?
– ČILI. Oo! Teisingas alus :) Jau ir šiandien ne gėda pasiūlyti čili mėgėjams!
Dar vienas ragavimas (2015 08 16)
– KAVA. Išvados – geriausi skonio pojūčiai atsiskleidžia po mėnesio, o po to tik silpnėja.
– ČILI. OOO! Mirtis drambliam! Dragon fire! Jei pirmojo degustavimo metu po pirmo gurkšnio visi dar spėjo paklausti: „o kur čili“, tai dabar toks klausimas neiškyla. Su kiekvienu ragavimu skonis vis aštrėja. Kas bus toliau??? Kitas klausimas – gal reikia keisti salyklą?
Style Information
Grains & Extracts
Name | Amount | Notes |
---|---|---|
Bazinis, Maltosa | 5 kaušai | tame kiekyje: |
Chocolate Dehusked 800 | 50 g. | |
Special B 350 | 300 g. | |
Avižų dribsniai | 400 g. |
Hops
Name | Amount | Alpha Acid % | AAU | Time | Notes |
---|---|---|---|---|---|
Warior | 30 g. | 14% | 420 | 30 | -> į bravorą |
Northern Brew | 20.00 | 7% | 140 | minutes | sausas apyniavimas |
Yeasts
Name | Amount | Notes |
---|---|---|
Mauribrew 514 (elio) | 10 |
Fermentation
Step Time | Temperature | Container |
Additions
|
Notes | |
---|---|---|---|---|---|
2015 04 15 | Kambario | 24 l. |
|
Fermentacija | |
2015 05 02 | Rūsio | 1 l. |
|
Fermentacija buteliuose (11 litrų) | |
2015 05 02 | Rūsio | 1 l. |
|
Fermentacija buteliuose (11 litrų) | |
2015 05 02 | Rūsio | 1 l. |
|
Fermentacija buteliuose (4 litrų) |