Vyšnių vynas (2014)
Jau galima ragauti! Išpilstyta 2015 01 17
Vyno gamybos procesas:
Vyšnios priskintos šiltą 2014 m. liepos mėnesį Žemaičių Naumiestyje.
Vyšnios su kauliukais užpiltos gliukoze, kad išsiskirtų sultys. Po poros dienų įdėtos vyno mielės, įpilta vandens ir sandariai uždaryta pirminei fermentacijai.
Po 4 savaičių vyko pirmasis aeravimas – atskirti jau atidirbę tirščiai, papildomai įdėta gliukozės ir vėl sandariai uždaryta antrinei fermentacijai.
Dar po kelių savaičių buvo atliktas antrasis aeravimas iki išpilstymo į butelius galutiniam brandinimui. Štai tada ir galėsime pirmą kartą paragauti šio gėrimo.
Taigi, vieną sausio sekmadienį vynas jau išpilstytas į butelius. Procesas vyksta toliau buteliuose, tačiau po truputį ragauti jau galima!
Gavosi nuostabus desertinis vyšnių vynių vynas! Puiki sodriai rausva spalva su trupučiu burbuliukų.