Pienių vynas (2014)

Planuojama degustacija 2015 metų pradžioje.

Vyno gamybos procesas:

Pienių žiedai surinkti Vilniaus vakarinio aplinkelio pievose.

Atskiri žiedlapiai nuo kotelio (štai čia ir yra didysis išbandymas gaminant pienių vyną, o ypač kai saulė eina vakarop…)

Paruošta žiedlapių masė užpilta vandeniu, kad apsemtų ir išplautų žiedadulkes. Po 3 dienų masė nukošta, pridėta cukraus, citrinų, apelsinų ir trūkstamas vandens kiekis.

Po 4 savaičių vyko pirmasis aeravimas – atskirti jau atidirbę tirščiai, papildomai įdėta cukraus ir vėl sandariai uždaryta antrinei fermentacijai.

Dar po kelių savaičių buvo atliktas antrasis aeravimas, dar po kelių savaičių ir trečiasis. Po to išpilstyta į butelius galutiniam brandinimui.

Pirminis ragavimas išpilstymo metu – įdomus netradicinis skonis, tačiau vynui reikia dar laiko. Šiaip bus šviesus deserinis saldus vynas.

Leave a Reply