Pienių vynas (2014)
Planuojama degustacija 2015 metų pradžioje.
Vyno gamybos procesas:
Pienių žiedai surinkti Vilniaus vakarinio aplinkelio pievose.
Atskiri žiedlapiai nuo kotelio (štai čia ir yra didysis išbandymas gaminant pienių vyną, o ypač kai saulė eina vakarop…)
Paruošta žiedlapių masė užpilta vandeniu, kad apsemtų ir išplautų žiedadulkes. Po 3 dienų masė nukošta, pridėta cukraus, citrinų, apelsinų ir trūkstamas vandens kiekis.
Po 4 savaičių vyko pirmasis aeravimas – atskirti jau atidirbę tirščiai, papildomai įdėta cukraus ir vėl sandariai uždaryta antrinei fermentacijai.
Dar po kelių savaičių buvo atliktas antrasis aeravimas, dar po kelių savaičių ir trečiasis. Po to išpilstyta į butelius galutiniam brandinimui.
Pirminis ragavimas išpilstymo metu – įdomus netradicinis skonis, tačiau vynui reikia dar laiko. Šiaip bus šviesus deserinis saldus vynas.