Obuolių-vynuogių vynas (2014)
Planuojama degustacija 2015 metų pradžioje.
Vyno gamybos procesas:
Derlius ir vėl iš Žemaičių Naumiesčio.
Puskibiris lietuviškų vynuogių buvo sutraiškytos ir užpiltos obuolių sultimis. Įdėtos vyno mielės ir sandariai uždaryta pirminei fermentacijai.
Po 4 savaičių vyko pirmasis aeravimas – atskirti jau atidirbę tirščiai, papildomai įdėta gliukozės ir vėl sandariai uždaryta antrinei fermentacijai.
Dar po kelių savaičių buvo atliktas antrasis aeravimas ir dabar jau laukiama išpilstymo į butelius galutiniam brandinimui.
****
2015 05 14 vynas išpilstytas į butelius.
Puikus desertinis vynas. Skaisčiai raudonos spalvos. Kiekis ribotas (16 but.)